Dobrodošli na internetsku stranicu projekta – ‘Šport uključi, probleme isključi’

Projekt ‘Šport uključi, probleme isključi’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o sportskom projektu koji će trajati do prosinca 2020. godine. Cilj nam je potaknuti djecu i mlade u sport, posebno onu djecu i mlade koji su u riziku od socijalne isključenosti.

 
Katolička gimnazija s pravom javnosti i Nogometni klub Dinamo Vidovci-Dervišaga osigurali su 998.838,46 kn u tu svrhu. Kroz dvije godine projekta planiramo uključiti 150 djece i mladih u uzrastu do 25 godina i 20 mladih ljudi od 25-29 godina. U ovom trenutku čekamo vaše prijave i već provodimo tri škole sporta. Djeca i mladi do 25 godina trenutno pohađaju školu nogometa koja se odvija na nogometnom stadionu Dinamo u Vidovcima ili po potrebi u sportskoj dvorani u sklopu Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi. Također, već se provode i sportske aktivnosti gimnastike i atletike u sportskoj dvorani u sklopu Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi.

Vrlo uskoro u dvorište Katoličke gimnazije s pravom javnosti stiže i umjetna stijena na kojoj će se provoditi škola penjanja, a na gradskim bazenima provodit će se škola plivanja. Također, kroz naredne dvije godine kanimo organizirati i dva turnira iz više sportova.

Prijave su u tijeku.

Možete se javiti na mail: euprojekt@katolicka-gimnazija.hr ili na broj 099 8304 789