Održana početna konferencija

U četvrtak, 04. travnja 2019. godine u Dvorani sv. Terezije Avilske održana je početna konferencija projekta ‘Šport uključi, probleme isključi’ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru financiranja Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj 2014.-2020.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je DSC_75151-1024x683.jpg

Pred punom dvoranom riječ su imali ravnatelj Katoličke gimnazije s pravom javnosti, g. Ivan Bedeničić, predsjednik NK Dinama Vidovci-Dervišaga, g. Tomislav Čabraja, gradonačelnik Grada Požege, g. Darko Puljašić te voditelj projekta ‘Šport uključi, probleme isključi’, g. Bruno Budimir. Na početku svi su pozdravili uzvanike, obratili se s nekoliko riječi te je voditelj projekta nastavio o samom projektu.

Za početnu konferenciju postajao je veliki interes javnosti pa su konferenciju došli popratiti i predstavnici lokalnih medija. Osim novinara konferenciju su došli popratiti predstavnici drugih škola, profesori tjelesno-zdravstvene kulture, predstavnici sportskog saveza, uzvanici iz državnih i gradskih institucija te mnogi drugi mladi koji su zainteresirani za školu sporta koja se pruža kroz ovaj projekt.

Voditelj projekta istaknuo je kako ovaj gotovo milijun kuna vrijedan projekt napreduje jako brzo i kako u samo 2 i pol mjeseca imaju preko 120 prijava, a do kraja iduće godine cilj je prikupiti minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti koji će se prijaviti na barem jedan od pet sportova koliko se provodi unutar projekta.

Gradonačelnik Grada Požege istaknuo je kako mu je jako drago što u Požegi ima ovakvih projekata koji potiču razvoj sporta i uključivanja djece i mladih iz nepovoljnog položaja u zajednicu. Gradonačelnik je posebno istaknuo kako mu je drago da će Grad Požega dobiti neke nove sportove, koji se do sada u gradu nisu mogli trenirati.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Katoličke gimnazije s pravom javnosti.