Javna kampanja – edukativna radionica gimnastike

U utorak, 11. veljače, u 18:30 održana je edukativna radionica gimnastike u sportskoj dvorani osnovne škole u Jakšiću.

Kineziologinja na projektu, Ana Pedić, u dogovoru s predstavnicima Športskog društva „Lopta“, održala je edukativnu radionicu gimnastike rukometašima i rukometašicama u dobnoj skupini od 7 do 14 godina. Športsko društvo „Lopta“ bavi se radom s djecom u školi rukometa te pruža mogućnost natjecanja u rukometnim ligama za djevojčice i dječake na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Gimnastička radionica za mlade rukometašice i rukometaše bila je iznimno uspješna te je zainteresirala djevojčice i dječake na bavljenje gimnastikom. Budući da su to sve polaznici škole rukometa, gimnastički elementi itekako pridonose učenju rukometašica i rukometaša.  Počevši od osnovnih elemenata kao što su kolutovi, pravilno prizemljenje i ustajanje te pravilan pad, pa sve do rada na gredama, ručama i drugim gimnastičkim spravama, polaznici škole rukometa imali su priliku raditi na svim elementima koji se izravno tiču bavljenja njihovim sportom koji zahtijeva od njih pravilnu izvedbu.

Kao što je već rečeno, radionicu je održala kineziologinja na projektu Ana Pedić koja je i dogovorila navedenu radionicu, a glavni cilj je ispunjen, educirati i zainteresirati djecu i mlade na bavljenje ovim bitnim bazičnim sportom.